![n7](http://www.dzivei.lv/wp-content/uploads/2018/12/n7.jpg)
Kas gan tie par svētkiem bez slavenās siļķes kažokā? Šie salāti ir klasisks cienasts Ziemassvētkos un Jaunajā gadā. Piedāvājam pārsteigt ciemiņus un pasniegt tos oriģināli.
Sastāvdaļas
Viena liela vai divas mazas siļķes
4 vārīti kartupeļi
2 vidēja lieluma vārītas bietes
1 liels sarkanais sīpols
Majonēze
Pagatavošana
1.Siļķi filē, nogriežot galvu, asti, izņemot asakas un ādu. Sagriež mazos kubiņos.
2. Kartupeļus, bietes un burkānus novāra gatavus.
3. Lai dārzeņus būtu viegli sagriezt, gabaliņi nesaliptu un saglabātu formu, tos labāk vārīt dienu iepriekš. Atdzesētus ieliek ledusskapī. Kad gatavosi salātus, tie būs atdzesēti un viegli sagriežami.
Vārītos dārzeņus un sīpolu sagriež mazos kubiņos. Ja vēlas, sīpolu var iemarinēt, pievienojot etiķi, uz
5 minūtēm, pēc tam marinādi nolej.
Pat ja nedaudz marinādes nokļūs salātos, tas nav nekas traks. Tas piešķirs nedaudz pikantu noti.
4. Produktus kārtām liek nelielās glāzēs vai salātu trauciņos, katru pārziežot ar majonēzi ar konditorejas šļirces palīdzību.
Liek ledusskapi uz vairākām stundām līdz vakariņu sākumam. Pirms pasniegšanas rotā ar dilles zariņiem.