Siļķe kažokā ar želatīnu. + Vēl četras labākās iecienīto salātu receptes!

03-08-2021

Foto – Pixabay.com

Ļoti garšīga un interesanta izdodas siļķe kažokā ar želatīnu – noteikti izmēģini un saglabā recepti. Vari palielīties ar šo ideju arī draugiem, daloties savā Facebook lapā!

Sastāvdaļas

● 3-4 kartupeļi
● 2 burkāni
● 2 vidēja lieluma bietes
● 1 sīpols
● 4 siļķu filejas
● 1 ola
● 200 g majonēzes
● 1 paciņa želatīna
● 1/2 glāzes ūdens

Foto – Pixabay.com

Pagatavošana

Izvāra olu, kartupeļus, burkānus un bietes.

Dārzeņus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.

Olai noņem čaumalu un sarīvē.

Sīpolu sīki sakapā un uzlej verdošu ūdeni, patur 1 minūti.

Ūdeni nolej, sīpolu noskalo aukstā ūdenī, nosusina ar papīra dvieli.

Siļķu filejas sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar sīpolu.

Mazā katliņā lej ūdeni, pievieno želatīnu, atstāj 1 minūti uzbriest.

Uzsilda ūdeni, maisa, kamēr želatīns izšķīst, atdzesē un samaisa ar majonēzi, pievieno garšvielas pēc izvēles – sāls, pipari, cukurs, etiķis, dilles.

Kartupeļus, burkānus, bietes, siļķi ar sīpoliem, katru atsevišķi samaisa ar majonēzi, mazliet majonēzes atstāj rotāšanai.

Salātus liek kārtām salātu traukā.

Pirms kārtu likšanas, traukā var ieklāt pārtikas plēvi, lai salatus varētu apgriezt otrādi uz šķīvja, želatīns “sastiprinās” kārtas, tās neizjuks.

Salātu kārtas vislabāk likt šādā secībā – kartupeļi, bietes, siļķe ar sīpoliem, burkāni, kartupeļi.



Atlikušo majonēzi liek konditorejas maisiņā un izrotā salātus.

Pārkaisa salātus ar rīvētu olu un zaļumiem.

Salātus liek ledusskapī, lai sastingst.

IZMĒĢINI VĒL ČETRAS LABAS RECEPTES SIĻĶEI KAŽOKĀ!