Sastāvdaļas
2 glāzes miltu
300 ml alus
110 g Čedaras siera
3 ēdamkarotes cukura
2-3 ēdamkarotes ēdamkarotes diļļu
2 ēdamkarotes sviesta
2 tējkarotes cepamā pulvera
¾ tējkarotes sāls
Pagatavošana
1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem, sagatavo formu, ieziež ar sviestu.
2. Sajauc cukuru, sāli, miltus un cepamo pulveri, pārlej ar alu, vēlreiz rūpīgi sajauc.
3. Sakapā dilles, sieru sarīvē, iejauc mīklā.
4. Pilda mīklu formā, pārsedz ar plēvi, liek uz 20 minūtēm siltumā.
5. Siermaizes augšpusi pārziež ar diļļu sviestu, cep 40 minūtes, pirms pasniegšanas pilnībā atdzesē.