Siera uzkoda “Pelītes”, Baltās Žurkas gadu gaidot. + Vēl piecas svētku uzkodas

01-12-2019

Aukstā siera uzkoda “Pelītes” vai, ja gribi, vari saukt par “Žurciņām”!

Vajadzīgs
Rīve sieram, katliņš olu vārīšanai, vairāki lēzeni šķīvji
100 g cieta siera
50 g kausēta siera
3 olas
2 daiviņas ķiploka
2 ēdamkarotes majonēzes
15 graudiņi piparu
3 redīsi
Sāls, garšvielas pēc vēlēšanās

Pagatavošana

Olas novāra sālsūdenī, atdzesē, noloba, sarīvē uz smalkas rīves.

Mazliet sastindzinātu kausēto sieru sarīvē uz rupjas rīves.

Cieto sieru sarīvē uz smalkas rīves.

Ķiplokus notīra.

Visas rīvētas sastāvdaļas sajauc, masā iemaisa izspiestas ķiploka daiviņas, pievieno majonēzi, visu vēlreiz rūpīgi izmaisa.

Rokas samitrina ūdenī, no masas veido pelītes – vienai pusei jābūt noapaļotai, otrai – nedaudz izstieptai.

Jāizskatās aptuveni šādi!

Gatavās pelītes kārto uz lēzeniem šķīvjiem, izveidojot actiņas no piparu graudiem. No redīsiem izgriež ausis, degunus un astes.

Uzkodu liek ledusskapī uz stundu, tad – gatavs!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS GARDĀS UZKODAS!

Ceptas sēnes ar ķiplociņu. Lieliska uzkoda vai piedeva gaļai

Mājās konservēta skumbrija. Ļoti garda uzkoda!

Slinkā siļķe kažokā. Ļoti laba uzkoda!

Siļķu un biešu uzkodiņa “Viltotās zemenes”. Neparasti!

Sīpolu un siera gredzeni. Labākā uzkodiņa pasaulē!