Kārtainie salāti “Čiekurs” rotās ikvienu svētku galdu. Gardi, vienkārši, efektīgi izskatās!
Galvenais, salātus veidot kārtām, nelielām porcijām, rotāt ar mandelēm vai citiem riekstiem.
Vērts saglabāt šo saiti un dalīties ar draugiem!
Sastāvdaļas
2 kūpinātas vistas filejas (derēs arī ceptas vai vārītas)
3 olas
2 kartupeļi
200 g mīksta krējuma siera
1 neliels sīpols
3 marinēti gurķi
1 glāze mandeļu
Zaļumi pēc vēlēšanās
Krējums
Pagatavošana
Novāra olas un kartupeļus, atdzesē, sarīvē atsevišķos traukos.
Sagrieztu sīpolu pārlej ar etiķi, marinē 20 minūtes.
Vistas fileju sagriež mazos gabaliņos.
Sarīvē gurķus un sieru.
Nomazgā un nosusina riekstus cepeškrāsnī vai uz sausas pannas.
Traukā salātus liek kārtām, veidojot čiekura formu.
Katru kārtu pārziež ar krējumu.
Ieteicama šāda kārtība: kartupeļi, marinēti sīpoli, vista, gurķi, olas, siers, riekstu un zaļumi.
Lai salāti garšotu labāk, pirms pasniegšanas vēlams tos uz 20 minūtēm ielikt ledusskapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Salāti “Jaungada vainags”. + Vēl pieci lieliski salāti svētku galdam!
Svētku salāti ar gurķi, avokado un garnelēm. + Vēl piecas iedvesmojošas receptes!
Kārtainie biešu salāti. + Vēl piecas lieliskas receptes ar vērtīgo un košo dārzeni!
Kāpostu salātiņi Provansas gaumē. + Vēl piecas svaigu dārzeņu salātu receptes!
Mēles salāti ar gurķi un šampinjoniem. + Vēl piecas labas salātu idejas!
Krabju nūjiņu salāti ar olu un ananasu. + Vēl desmit labas salātu receptes!
Latviskais rasols ar tomātiem, zaļajiem zirnīšiem un olām. + Vēl desmit salātu receptes!