Siera kūka ar žāvētām plūmēm. Mmm!

28-12-2019

syrnik-s-chernoslivom-1

Sastāvdaļas
Mīklai
2 ēdamkarotes kakao pulvera
120 g sviesta
1,5 ēdamkarotes miltu
1 tējkarote cepamā pulvera
2 ēdamkarotes pūdercukura
2 ēdamkarotes krējuma

Pildījumam
180 g iebiezinātā piena
2 ēdamkarotes cietes
350 g biezpiena
150 g žāvētu plūmju bez kauliņiem
2 olas

Pagatavošana
Sviestu izkausē uz lēnas uguns, pievieno kakao un samaisa.

Atsevišķi dziļā bļodā sajauc miltus un cepamo pulveri, pievieno krējumu un cukuru. Visu rūpīgi izmaisa.

Turpat pievieno kakao ar sviestu un iejauc mīklu.

Formas apakšā liek cepamo papīru. No mīklas veido pamatni un sieniņas. Atstāj nelielu mīklas daļu, tā būs vajadzīga vēlāk.

Gatavo pildījumu. Sablendē biezpienu, olas, cieti un iebiezināto pienu.

Melnās plūmes pārlej ar verdošu ūdeni uz dažām minūtēm.

Plūmes nosusina, liek uz mīklas, tā būs pirmā kārta. Otrā kārta – pildījums. Trešā – uz rupjas rīves sarīvēta malā noliktā mīklas.

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem, siera kūku cep 45 minūtes. Pasniedz atdzesētu.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪ RECEPTES

Siera kūka ar auzu miltu pamatnīti. Vieglāk par vieglu!

Vieglā siera kūka “Sniegbaltīte”. Diētiskais variants

Siera kūka bez cepšanas. Labākā recepte – daudz biezpiena, maz kaloriju!

1 komentārs

  1. bfass 13.05.2019 6:02 pm - Atbildēt

    Jus varat maksat par 40% mazak par elektroenergiju, nekada veida maldinot vai parkapjot likumu! Es iesaku visiem izlasit so rakstu – https://u.nu/hedp Es to esmu izmantojis kops decembra, un rekins patiesam ir kluvis mazaks!