Sešas labākās marinādes lieliskam šašlikam. + Šašlika pavārgrāmata!

29-05-2021

Visas sastāvdaļas receptēs ir aprēķinātas uz 2 kg gaļas. Marinādes ir piemērotas vistas, cūkgaļas, liellopu gaļas, jēra gaļas iemarinēšanai.

1. Sīpolu marināde

Sīpoli ir neatņemama sastāvdaļa visām marinādēm. Tie piešķir šašlikam bagātīgu aromātu, tāpēc nav vajadzības pievienot daudz citu garšvielu.

Sastāvdaļas

500 g sīpolu

Sāls, malti melnie pipari — pēc garšas

Pagatavošana

Sagriež sīpolus vairākās daļās un sablendē biezeni. Gaļai pievieno sāli un piparus, pieliek sīpolus un labi sajauci. Lai sīpoli cepot nesadegtu, pirms gatavošanas katru gaļas gabaliņu noslauka ar papīra salveti.

2. Kefīra marināde šašlikam

Gaļa, kas iemarinēta šādā veidā, ir ļoti maiga. Garšvielas tai gaļai piešķirs lielisku aromātu.

Sastāvdaļas

1 700 g sīpolu

1 ½ ēdamkarotes hmeli-suneli

Sāls, malti melnie pipari — pēc garšas

1 700 ml netrekna kefīra



Pagatavošana

Sīki sagriež sīpolus, ieliek tos dziļā traukā, nogaida, līdz izdalās sula. Pievieno garšvielas un sajauc. Tad ieliek gaļu un vēlreiz labi sajauc. Pielej kefīru, uzliek vāku un sakrata, lai gaļa būtu pilnībā pārklāta ar marinādi.

3. Minerālūdens marināde

Gāzēts minerālūdens mīkstina gaļas šķiedras. Galu galā šašliks ir sulīgs, maigs un aromātisks, pateicoties ķiplokiem un garšvielām.

Sastāvdaļas

500 g sīpolu

1 ēdamkarote augu eļļas

1 ½ ēdamkarotes šašlika garšvielu

Sāls, melnie pipari — pēc garšas

5 ķiploku daiviņas

1 l gāzēta minerālūdens.

Pagatavošana

Sagriež sīpolus gredzenos un pievieno gaļai. Pieliek eļļu, garšvielas un sasmalcinātu ķiploku un rūpīgi samaisa. Pieliek gaļu,
minerālūdeni un atstāj iemarinēties.

4. Piparmētru marināde šašlikam

Pateicoties šai marinādei, gaļa iegūst smalku piparmētru aromātu un patīkamu pikantu piegaršu.

Sastāvdaļas

1 ½ ēdamkarotes šašlika garšvielu

Sāls — pēc garšas

3 piparmētru pušķīši

500 g sīpolu

Pagatavošana

Apkaisa gaļu ar garšvielām un rūpīgi samaisa. Traukā, kur marinēsies gaļa, liek kārtu ar piparmētrām. Virsū liek gaļu un pārsedz ar piparmētrām. Atkārto kārtas, kamēr beidzas sastāvdaļas. Pēdējam slānim jābūt piparmētrām. Pusstundu pirms marinēšanas beigām pievieno sagrieztus sīpolus un samaisa.

5. Tomātu marināde šašlikam

Arī tomātu sula lieliski mīkstina gaļas šķiedras. Tas padarīs šašliku ne tikai garšīgāku, bet arī neparastāku: gaļa iegūs skaistu sarkanu nokrāsu.

Sastāvdaļas

500 g sīpolu

1 ēdamkarote šašlika garšvielu

Sāls, melnie pipari — pēc garšas

3 – 5 ķiploku daiviņas

1 ½ l tomātu sulas

Pagatavošana

Pievieno gaļai sīpolus, garšvielas un sasmalcinātus ķiplokus. Pielej tomātu sulu, uzliek traukam vāku un atstāj iemarinēties.



6. Marināde ar majonēzi

Labas kvalitātes majonēze padara gaļu sulīgu un aromātisku. Varbūt tāpēc marinādes ar majonēzi ir tik populāras.

Sastāvdaļas

300 g sīpolu

500 ml majonēzes

1 ēdamkarote karija

Sāls, malti melnie pipari — pēc garšas

Pagatavošana

Sablendē sīpolus. Pievieno gaļai majonēzi, sīpolu biezeni un garšvielas, kārtīgi sajauc.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Īsta gruzīnu šašlika recepte. + Desmit citas šašlika receptes sezonas iedvesmai!

Alus marināde šašlikam. + Vēl piecas lieliskas marinādes!

Kvasa marināde cūkgaļas šašlikam. + Vēl baltvīna, piparmētru un citas lieliskas marinādes!

Baltvīna marināde maigam cūkgaļas šašlikam. + Vēl desmit šašlika receptes!