Sātīgās kartupeļu pankūciņas ar krējumu un lociņiem

17-10-2019

kartupelu_pankukas


Kartupeļu pankūciņas baltkrievu gaumē ir vienkāršs un populārs ēdiens. Klasiskajā receptē ir tikai divi produkti, ja neskaita garšvielas – kartupeļi un sīpoli.

Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
100 ml augu eļļas
1 sīpols
1 tējkarote sāls
½ tējkarote maltu melno piparu

Pagatavošana
1. Kartupeļus nomizo un ātri sarīvē, mīkstums nedrīkst paspēt kļūt tumšs.

2. Sīpolu arī sarīvē vai sasmalcina blenderī, pievieno kartupeļiem.

3. Lieko šķidrumu nolej. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4. Sakarsē uz pannas augu eļļu, ar karoti liek mīklu. Cep pankūciņas uz vidējas uguns no abām pusēm, līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa.

5. Pasniedz ar skābu krējumu un lociņiem. Lieliski garšo kopā ar sālītu vai auksti kūpinātu lasi!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS PANKŪKU RECEPTES!

1. KRAUKŠĶĪGAS KARTUPEĻU PANKŪCIŅAS

2. KARTUPEĻU PANKŪKAS AMERIKĀŅU GAUMĒ

3. KARTUPEĻU PANKŪCIŅAS AR LASĪTI