Sātīgā aukstā biešu zupa ar desu. + Aukstās zupas recepšu pavārgrāmata

21-05-2022

Tradicionāli aukstā zupa ir viegls dārzeņu ēdiens. Pievienojot nedaudz desas, tā kļūst aromātiskāka un sātīgāka.

Sastāvdaļas

3 kartupeļi

3–4 olas

3 bietes

2 l ūdens

Sāls, cukurs pēc garšas

Etiķis 9% pēc garšas

3–4 gurķi

150 g desas

Lociņi un dilles pēc garšas

Skābais krējums pēc garšas

Pagatavošana

1․ Kartupeļus vāra 20–25 minūtes, olas – 10 minūtes. Atdzesē un nomizo.

2․ Bietes sagriež nelielos gabaliņos vai sarīvē uz rupjas rīves.

3․ Katliņā ar ūdeni ieber sāli un cukuru. Uzkarsē uz vidējas uguns. Kad ūdens sakarsis, noņem no karstuma avota un sajauc ar etiķi.

Sāls, cukura un etiķa daudzumu izvēlas pēc garšas.

4․ Pievieno bietes. Liek uz uguns. Pēc uzvārīšanās vāra pusotru divas minūtes.

5․ Ielej lielāko daļu šķidruma bļodiņā. Atstāj katliņā nedaudz ūdens, lai tā līmenis būtu augstāks par bietēm burtiski par centimetru.

6․ Bietes novāra gatavas. Noņem no uguns un katlā ielej atpakaļ nolieto šķidrumu.

Atdzesē vispirms istabas temperatūrā, bet pēc tam — ledusskapī.

7․ Kartupeļus, olas, gurķus un desu sagriež nelielos gabaliņos. Zaļumus sakapā. Visu samaisa.

8․ Sagrieztās sastāvdaļas liek šķīvjos un pievieno bietes kopā ar novārījumu. Pievieno krējumu un uzreiz liek galdā.



IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Aukstā zupa “Latviešu klasiskā”. Saimnieces Jūlijas recepte

Aukstā zupa lauku gaumē. Atsvaidzinoša un sātīga!

Aukstā zupa – glābiņš karstā dienā. Klasiska recepte + desmit variācijas

Aukstā zupa ar bērzu sulu un skābenēm. Interesanta recepte!

Aukstā zupa ar meloni, avokado un garnelēm. Neparasti!

Aukstā krēmzupa ar gurķi un avokado. + Aukstās zupas recepšu izlase!

Aukstā kefīra zupa ar krabju nūjiņām. Neparasta, bet garda!

Gurķu aukstā zupiņa ar piparmētrām. Atvēsinies!

Aukstā kefīra zupiņa viskarstākajām dienām. Turklāt ļoti diētiska!