Vasara nav iedomājama bez piknikiem un grila ballītēm. Uz oglēm cepta gaļa ir šādu pasākumu neatņemama sastāvdaļa. Tāpēc pārsteidz ciemiņus, pagatavojot šašliku “Bizītes” – patiešām īstas cūkgaļas bizītes pikantā marinādē ar kefīru un sojas mērci. Izskats ir oriģināls, bet garša – vienkārši lieliska.
Sastāvdaļas šašlikam “Bizītes”
600 g cūkgaļas
100 g sojas mērces
2 baltie sīpoli
½ tējkarotes šašlika garšvielu
½ citrona
Sāls pēc garšas
Pagatavošanas laiks: 180 minūtes
Porcijas: 4
Pagatavošana
Gaļu nomazgā, nosusina
Sagriež 4 garās strēmelēs
Katru gabalu sagriež 3 daļās, vienu galu atstājot veselu
Sapin bizītes, galu nostiprina ar zobu bakstāmo
Kefīra marināde
Sīpolu sagriež gredzenos, pievieno sojas mērci.
Pievieno sāli, garšvielas
Cūkgaļas bizītes sajauc ar marinādi, atstāj uz 2 stundām
Bizītes dur uz iesmiem, kārto uz ogļu grila vai mangala.
Apcep no visām pusēm.
Labu apetīti! Izdodas ļoti gardi, ar vieglu dūmu aromātu.