Klasisko “Šarlotes” recepti zina visi. Droši vien tas ir pirmais no konditorejas gardumiem, kuru katra saimniece iemācās gatavot teicami. Jo patiesi – tur nav nekā grūta, un visas sastāvdaļas parasti ir pie rokas. Bet, ja āboli plātsmaizēs un kūkās apnikuši, kāpēc gan neizmēģināt kaut ko jaunu?
Sāc uzlabot savu kulināro meistarību pakāpeniski. Šoreiz izmēģini aizstāt ierastos ābolus ar banāniem.
Sastāvdaļas
4 olas
250 g kviešu miltu
250 g cukura
1 tējkarote cepamā pulvera
3 banāniem
20 g sviesta
Pagatavošana
Olas iesit dziļā bļodā. Pievieno cukuru un sakuļ, līdz izveidojas viendabīga masa – var izmantot slotiņu, bet ar mikseri mīkla izdosies gaisīgāka.
Paņem vēl vienu trauku, kurā ieber miltus un cepamo pulveri. Visu sajauc. Ar sietiņu iesijā miltu maisījumu olu masā. Tādējādi izdosies izvairīties no kunkuļu veidošanās.
Kad milti un olu masa apvienoti sajauc visas sastāvdaļas ar mikseri. Gatavaji mīklai jābūt samērā biezai un elastīgai.
Sagatavo banānus. Notīra mizas un sagriež 2-3 mm gabaliņos.
Ņem cepamo formu. Ieziež malas ar sviestu. Ielej pusi mīklas formā un izlīdzina malas.
Banānu aplīšus liek kā pildījumu. Ielej otru pusi mīklas un izlīdzina.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 180 °С. Liek formu cepties uz 30 minūtēm.
Kad “Šarlote” pārklājusies ar zeltainu garoziņu, tā ir gatava.