Samsa. Ļoti gardi kartupeļu pīrādziņi ar gaļu Kaukāza gaumē

02-10-2018

samsa1


Sastāvdaļas 18 porcijām
2 lieli kartupeļi, notīrīti
1 glāze saldētu zaļo zirnīšu, atkausēto
2 ēdamkarotes augu eļļas
½ tējkarotes kumīna
1 sasmalcināta lauru lapa
2 lieli sīpoli, sīki sagriezti
500 g liellopi maltās gaļas
4 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
Sāls, pipari pēc garšas
1 tējkarote malta koriandra
1 tējkarote maltas kurkumas
2 ēdamkarotes svaigas, kapātas kinzas
1 l augu eļļas fritēšanai
1 paciņa gatavas kārtainās mīklas

Pagatavošana
Sagatavošana: 20 minūtes › Gatavošana: 20 minūtes › Kopējais laiks: 40 minūtes

Novāra kartupeļus, saspaida biezenī.

Augu eļļā apcep malto gaļu, pievieno kumīnu un lauru lapas. Pieliek sīpolus un ķiplokus.

Cep, kamēr maltā gaļa vienmērīgi apbrūnējusi, bet sīpoli kļuvuši mīksti – aptuveni 5 minūtes.

Pievieno melnos piparus, sāli, kumīnu, koriandru, kurkumu. Pieliek kartupeļu biezeni un zirnīšus. Noņem no uguns un atdzesē.

Kārtaino mīklu sagriež kvadrātiņos. Liek uz tiem pa karotei pildījuma un ar miklām rokām aizlipina malas.

Sakarsē augu eļļu fritēšanai uz vidējas uguns.

Apcep samsu eļļa pa porcijām pa 3 minūtēm, līdz pīrādziņi zeltaini brūni.

Avots: “AllRecipes”