Šādi dārzeņu asorti ģimenei noteikti garšos!
Sastāvdaļas
Tomāti un nelieli gurķi – cik var ievietot 3 l burkā
1 ēdamkarote sāls
3 ēdamkarotes cukura
3 ēdamkarotes 9% etiķa
Ķiploki pēc garšas
Zaļumi – ķiršu lapas, upeņu, mārrutku lapas, diļļu ziedkopas
Smaržīgie un melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
Pirmajā kārtā liek zaļumus un ķiplokus Pēc garšas var pievienot čili piparus.
Pēc tam kārto gurķus un tomātus. Tomātus vēlams sabakstīt ar zobu bakstāmo, lai miziņa neieplīstu.
Burkas pārlej ar verdošu ūdeni, ko pēc brīža atkal nolej katliņā.
Pievieno sāli, cukuru un maisa, līdz pilnībā izkūst. Ļauj uzvārīties un pielej etiķi. Rūpīgi izmaisa un lej burkās.
Aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā.
Padoms: var pielikt arī papriku, mazus patisonus un sagrieztus jaunos kabacīšus.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Mazsālīti gurķīši. Pagatavošanas maģija: kādi gurķi, ūdens, garšvielas vajadzīgas?
Mazsālīti gurķīši plastmasas maisiņā. Trīs receptes superātrai pagatavošanai