Sāļie biezpiena plācenīši bez miltiem un cukura. + Vēl piecas biezpiena plācenīšu receptes!

22-04-2023

Biezpiena plācenīši franču gaumē atšķiras no tradicionālajām biezpiena pankūkām, kas satur miltus un cukuru. Tie ir sāļi, un tos nav nepieciešams cept uz pannas. Lieliskas brokastis tiek pagatavotas cepeškrāsnī – tikai 25 minūtēs.

Biezpiena plācenīši ir viens no iecienītākajiem un populārākajām brokastu ēdieniem. Ja jums patīk biezpiens, bet vienmēr esat devuši priekšroku biezpiena desertiem, pamēģiniet dažādot savu ēdienkarti. Parastos miltus var aizstāt ar mannas putraimiem, bet cukuru – ar sāli un papriku!

Var pievienot arī citas garšvielas pēc garšas. Lai pagatavotu veselīgus franču plācenīšus, būs vajadzīgas šādas sastāvdaļas.

300 g trekna biezpiena (no 9%);

0,5 tējk. sāls;

3 ēd.k. mannas putraimu;

2 olas;

1 tējkarote cepamā pulvera;

nedaudz zaļo diļļu;

100 g suluguni siera;

1 tējkarote paprikas;

50 g sviesta;

3 tējk. rīvmaizes.



Pagatavošana

Biezpienu sajauc bļodā ar olām un samaisa līdz viendabīgai masai. Pievieno mannas putraimus, cepamo pulveri un rīvētu sieru.

Panējumu pagatavo atsevišķi. Sajauc rīvmaizi ar papriku un smalki sagrieztām dillēm. Samitrina rokas ar ūdeni un veido plācenīšus, kas no sāniem jāapviļā rīvmaizē.

Cepšanas paplāti izklāj ar pergamentu un tad izkārto plācenīšus. Katram vidū ielieciet gabaliņu sviesta.

Cepiet līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī – tie būs gatavi pēc 20 minūtēm.

Pasniedziet ar skābo krējumu. Tās lieliski sader ar jebkuru dzērienu, bet vislabāk ar augļu sulām. Labu apetīti!

IZMĒĢINIET ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Biezpiena plācenīši ar banānu pildījumu. + Vēl desmit biezpiena plācenīšu receptes!

Biezpiena plācenīši kā bērnībā. + Vēl piecas plācenīšu receptes



Biezpiena plācenīši ar iebiezināto krēmu. Varena recepte!

Sulīgie biezpiena plācenīši ar rozīnēm. Bez miltiem!

Krēmīgie biezpiena plācenīši – zeltaini brūns brīnums tieši no cepeškrāsns!