
Ekrānuzņēmums
Iepriekš pagatavojiet svaigu ogu sagatavi, lai pēc tam varētu pagatavot dzērienu pāris minūšu laikā. Piedevas varat mainīt atbilstoši savai gaumei. Piemēram, izmantot dažādus garšaugus.
Pagatavošanas laiks
Kopā 6 st.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 20 min.
Sastāvdaļas
Apelsīni 2 gab.
Smiltsērkšķi 300 g
Svaigs rozmarīns vai timiāns 1-2 zariņi
Var pievienot svaigu ingveru 1 nelielu gabaliņu
Medus pēc garšas
Gatavošana
1․ Nomizo apelsīnus. Sadaliet šķēlītēs. Atdaliet kauliņus un plēves.Viena apelsīna daļu var sagriezt plānās šķēlītēs kopā ar mizu. Tās noderēs vēlāk.
2․ Blendera vai virtuves kombaina bļodā sajauc smiltsērkšķus, apelsīnu šķēlītes un, ja vēlaties, ingveru. Var atstāt daļu veselu ogu.
3․ Iegūtajā biezenī iemaisiet rozmarīna vai timiāna lapiņas un rezervētās ogas.
4․ Izklājiet maisījumu saldējuma formās vai parastās saldējuma veidnēs. Ja vēlaties, dekorējiet ar apelsīna šķēlītēm. Ievietojiet nūjiņas.
5․ Ievietojiet formas saldētavā uz aptuveni 5 stundām, līdz biezenis ir sacietējis.
6․ Lai pagatavotu tēju, iemetiet formiņas glāzē verdoša ūdens un viegli samaisiet, lai pilnībā izkustu.pēc vēlēšanās saldiniet ar medu.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Smiltsērkšķu uzlējums. Šo recepti var gatavot arī no saldētām ogām!
Smiltsērkšķu kūka ar āboliem. + Vēl piecas rudenīgu gardumu receptes!
Smiltsērkšķu un valriekstu ievārījums. + Vēl piecas receptes ar zeltaino brīnumogu!
Svaigais smiltsērkšķu ievārījums. Saimnieces Ivetas recepte
Smiltsērkšķu ievārījums. Divas receptes ziemas krājumiem