Sastāvdaļas
2,5 kg zaļu tomātu
600 g sīpolu
1,2 kg saldo piparu
3 kg gurķu
9% etiķa, augu eļļa, smaržīgie graudu pipari, 7-10 lauru lapas, sāls, cukurs
Pētersīļi un dilles
Iznāk 7 litra burciņas
Pagatavošana
Dārzeņus un zaļumus sagriež kā dārzeņu salātiem – ne sīki, bet ne lielos gabalos.
Sagriež arī zaļumus un visu sajauc lielā bļodā.
Katras iepriekš izmazgātas burkas apakšā (sterilizēt nevajag) liek 8 smaržīgo piparu graudus, 1 vidēja lieluma lauru lapu, 1,5 tējkarotes sāls un 2 ēdamkarotes cukura, 3 ēdamkarotes augu eļļas un 3 ēdamkarotes galda etiķa.
Dārzeņus burciņās sablīvē ļoti cieši ar kartupeļu stampiņas palīdzību.
Burkas lielā katlā sterilizē 30 minūtes. Aizvāko, apgriež otrādi un ļauj atdzist zem segas.
Var glabāt uz neapkurināta balkona skapī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
3. KOŠI SALĀTIŅI “FIRMAS NOSLĒPUMS”
5. AR BIETĒM MARINĒTI KĀPOSTIŅI