Ļoti garšīgi dārzeņu un liellopa gaļas salāti, kas garšos visiem!
Sastāvdaļas
1 bundžiņa sarkano pupiņu
200-250 g vārītas liellopa gaļas
1 vidējs sīpols
1 sarkanā paprika
Pusīte čili pipara
2-3 daiviņas ķiploka
50 g valriekstu
Vidēji liels pušķītis kinzas
Malti melnie pipari
Mērcei: olīveļļa un vīna etiķis
Pagatavošana
Sīpolu sagriež plānos pusgredzenos. Ja sīpoli ir asi, tos pēc sagriešanas uz 2 minūtēm ieliek karstā ūdenī, citādi sīpolu garša nomāks pārējās ēdiena sastāvdaļas.
Paprikai izņem sēklas un sagriež salmiņos.
Gaļu sagriež kubiņos.
Arī no čili pipara uzmanīgi izņem sēklas un to sīki sagriež.
Ķiploku sasmalcina vai izspiež caur spiedi.
No pupiņām nolej šķidrumu, tās noskalo.
Pievieno sīpolu, liellopa gaļu, piparus, ķiplokus, sagrieztu kinzu, apceptus un sasmalcinātus valriekstus.
Pēc garšas pievieno sāli un melnos piparus.
Mērci pagatavo no 4-5 ēdamkarotēm olīveļļas un 1 ēdamkarotes vīna etiķa. Iejauc salātos.
Avots: “Our-Life-FB”