Salāti “Svētku noslēpums”. Gatavo tortes formā!

08-11-2019

salat-1

Sastāvdaļas
400 g vārītas vistas filejas

150 g žāvētu melno plūmju

2 burkāni

100 g valriekstu

4 olas

3 kartupeļi

200 g šampinjonu

250 g siera

Gurķis un valrieksti rotāšanai

Majonēze vai krējums (vai abu maisījums)

Pagatavošana

Novāra burkānus, kartupeļus, olu

Burkānus sarīvē uz rupjas rīves, olas – uz smalkas rīves, kartupeļus sagriež mazos kubiņos.

Vistas fileju novāra, sīki sagriež.

Šampinjonus sagriež, apcep augu eļļā.

Valriekstus sasmalcina, melnās plūmes 5 minūtes izmeŗcē ūdenī, sagriež kubiņos.

Sieru sarīvē uz smalkas rīves.

Salātus liek kārtām, katru pārziežot ar majonēzi vai krējumu:

burkāni;

puse kartupeļu;

puse olu;

puse olu;

puse siera;

vistas fileja;

šampinjoni;

otra puse kartupeļu;

olas;

vista;

melnās plūmes;

rieksti;

siers.

Salātus var gatavot tortes formā ar noņemamām malām, pēc tam formu noņem un iznāk ļoti skaista salātu torte. Rotā ar gurķa gabaliņiem, valriekstiem, pētersīļu zaļumiem.