Savulaik, daudzu produktu vispārīgā deficīta ērā, šos salātus vienmēr gatavoja svētku galdam, jo maigā olu un siera garša vienlīdz iepriecināja gan pieaugušos, gan bērnus. Nosaukumu “Mimoza” tie ieguva, pateicoties saimnieču izdomai – virsu nokaisīja ar sasmalcinātiem olas dzeltenumiem.
Pateicoties to lielajai popularitātei, salātiem bija daudz versiju: ar rīsiem, āboliem un vēl citas. Bet pēs piedāvājam klasiku!
Sastāvdaļas
3 kartupeļi
3 nelieli burkāni
4 olas
50 g sviesta
1 sīpols
1 bundžiņa konservētas sairas vai tunča
150 g cieta siera
150 g majonēzes
Zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
Sagatavo sastāvdaļas. Novāra un sarīvē kartupeļus un burkānus.
Cieti novāra olas, sasmalcina dzeltenumus, bet baltumus sarīvē uz rupjas rīves.
Sieru un sastingušu sviestu arī sarīvē, labāk smalki.
Notīra un sīki sagriež burkānu. Ja sīpols ir ļoti ass, to pārlej ar verdošu ūdeni, lai tas kļūtu maigāks.
No konserviem nolej eļļu. Izņem zivīm asakas (ja tādas ir) un saspaida ar dakšiņu.
Var izvēlēties arī konservētu lasi vai sardīnes. No zivju konservu kvalitātes ļoti atkarīga topošo salātu garša!
Kad viss sagatavots, liek produktus kārtām: kartupeļi, burkāni, majonēze, olas baltums, siers, zivis, sviests, sīpoli, majonēze, sasmalcinātie dzeltenumi.
Rotā salātus ar zaļumiem un atstāj uz pāris stundām, lai iesūktos.
Labu apetīti!
Avots: “Lifehacker”