Krabju nūjiņu, rīsu, gurķu un kukurūzas apvienojums ir ļoti garšīgs. Bet noformējums piešķir svētku noskaņu.
Sastāvdaļas
50–70 g rīsu
3 olas
200 g krabju nūjiņu
3 gurķi
150 g kukurūzas
Sāls, pipari pēc garšas
Majonēze pēc garšas
1 liels pušķis diļļu
1 saldais pipars vai tomāts
Pagatavošana
1․ Rīsu novāra aptuveni 30 minūtes, olas – 10 minūtes. Atdzesē.
2․ Olas, krabju nūjiņas un gurķus sagriež nelielos gabaliņos. Sajauc ar rīsiem un kukurūzu, pievieno
sāli, piparus, majonēzi.
Dažas veselas krabju nūjiņas un sagrieztus gabaliņus, kā arī kukurūzas graudiņus atstāj rotāšanai.
3․ Ēdiena centrā liek tukšu burku. Tai apkārt kārto salātus un izlīdzina.
4․ Uzmanīgi izņem burku. Liek ap salātiem diļļu zariņus. Virsmu rotā ar kukurūzas graudiņiem un krabju nūjiņu gabaliņiem, iesprauž krabju nūjiņas arī vertikāli un uzliek uz tām tomāta vai paprikas gabaliņus.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Svētku salāti ar gurķi, avokado un garnelēm. + Vēl piecas iedvesmojošas receptes!
Kārtainie biešu salāti. + Vēl piecas lieliskas receptes ar vērtīgo un košo dārzeni!
Olivjē salāti ar sēnēm. Veģetāra recepte + vēl desmit idejas svētku salātiem!
Kārtainie liellopa gaļas salāti ar granātābolu sēkliņām. + Vēl piecas receptes!
Mēles salāti ar gurķi un šampinjoniem. + Vēl piecas labas salātu idejas!