Salāti ar tīģergarnelēm “Romantiskais randiņš”

11-05-2018

garneles10


Ļoti vienkārši pagatavojami salāti, kuru lielākais trumpis – tīģergarneles. Pagatavot pa spēkam jebkuram kulinārijas iesācējam!

Sastāvdaļas
500 g tīģergarneļu
200 g tomātu pastas
100 g majonēzes
100 g krējuma
3 tomāti
Lapu salāti
2 daiviņas ķiploka

Pagatavošana
1. Novāra tīģergarneles ar garšvielām verdošā ūdenī, notīra. Ja ir iespējams, labāk izvēlēties svaigas, jo vārītas un saldētas nebūs tik sulīgas.

2. Itāļu salātu “rozīnīte”, protams, ir mērce. Lai to pagatavotu, sajauc majonēzi, krējumu un saspiestu ķiploku, sārtas krāsas iegūšanai pievieno saldu kečupu.

3. Salātlapas saplucina vai sagriež, liek uz plakana šķīvja, virsū kārto garneles, pārlej ar mērci, rotā ar tomātu aplīšiem, salātus pasniedz atdzesētus ar aukstu baltvīnu.