SASTĀVDAĻAS
4 porcijas
Sagatavošana 10 minūtes
Katra porcija satur • 238kkal • 1g proteīna • 7g ogļhidrātu, no tiem 7g cukuru • 23g tauku, no tiem 3g piesātināto • 2g šķiedrvielu
Salātu traukā kārto 200g nomazgātu un, ja lielas, saplucinātu, frisē salātu lapu. Nomizo un sadala daiviņās 1 lielu rozā greipfrūtu, daiviņas pārgriež uz pusēm un kārto uz frisē lapām. Izņem krāsainās sēkliņas no 1 granātābola, izmantojot mazu karotīti to izņemšanai.
Pagatavo mērci, apvienojot 6 ēdamkarotes olīveļļas ar 1 ēdamkaroti sarkanvīna etiķa, 1 tējkaroti balzametiķa un greipfrūtu mizojot iztecējušo sulu. Pārslaka mērci pār salātiem un sakrata, lai pārklātos. Pār salātiem pārkaisa granātābola sēkliņas un pasniedz.
ŠEFPAVĀRA PADOMI
! Frisē salātiem (tie pazīstami arī kā viļņotā endīvija) ir plānas, zaļas, viļņotas lapas, kas izskatās ļoti dekoratīvi. Citas interesanta izskata salātu šķirnes ir saldenie salātu baldriņi un asākie rukolas salāti.
! Piesātinātāka augļu garša veidosies, sarkanvīna etiķa vietā izmantojot aveņu etiķi.