Sastāvdaļas
4 sālītas siļķes
2 tējkarotes melno piparu
1 liels, sīki sagriezts sīpols
2 vidēja lieluma marinēti gurķi
½ glāze etiķa
1 glāze ūdens
Lauru lapa
3 ēdamkarotes augu eļļas
Šķipsniņa cukura
Sinepes
Pagatavošana
Siļķēm nogriež galvu, izķidā. Pārliecinās, ka nav palikušas zvīņas, ikri vai pieņi. Siļķes izmazgā, izņem asakas.
Iznāk 8 siļķu filejas.
Katru pārziež ar sinepēm, pārkaisa ar pipariem un sīpoliem.
Filejas platajā vai šaurajā galā liek gurķi, satin, sastiprina ar zobu bakstāmo.
Kārto ruletes tīrās, sterilizētās burciņās.
Nelielā katliņā uzvāra etiķi, ūdeni, lauru lapu un atlikušos sagrieztos sīpolus.
Ļauj atdzist tā, lai marināde silta. Izkāš.
Pievieno eļļu, cukuru, samaisa.
Ja vajadzīgs, pieliek vēl garšvielas. Pārlej siļķes ar marinādi.
Burku aizvāko, liek ledusskapī uz trīs dienām.
Gatavs! Marinētos rolmopšus var uzglabāt ledusskapī 10 dienas.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
1. SIĻĶE KAŽOKĀ, ORIĢINĀLA RECEPTE