Pagatavo gardus riekstiņus – cepumus ar vārītu iebiezināto pienu.
Vārīta iebiezināta piena receptes atradīsi šeit.
Riekstiņi ar vārītu iebiezināto pienu
Sastāvdaļas
2 olas
150 g cukura
200 g sviesta
½ tējkarotes cepamās sodas
1 ēdamkarote etiķa
450 g miltu
Eļļa – veidņu apsmērēšanai
1 burka vārīta iebiezināta piena.
Pagatavošana
Sajauc olas un cukuru, pievieno izkusušu sviestu un samaisa. Pievieno etiķī izšķīdinātu cepamo sodu un atkal samaisa. Tad pakāpeniski pievieno miltus un mīca mīklu. Mīklai jābūt mīkstai un elastīgai.
Saveļ mīklu nelielās bumbiņās, kas ir aptuveni valrieksta lieluma.
Liek ar eļļu ietaukotā un no abām pusēm iepriekš uzkarsētā pannā. No vienas puses cep 4-5 minūtes, bet no otras puses vēl apmēram 3 minūtes. Ja izmantojat elektrisko riekstu cepšanas pannu, cepšanas process ir ātrāks – apmēram 4 minūtes.
Izņem “čaumalas” no veidnes, ļauj tām atdzist un katru piepilda ar vārītu iebiezinātu pienu. Savienojiet abas cepumu daļas kopā un apgrieziet liekās malas.
Kūka ar vārītu iebiezinātu pienu
Sastāvdaļas
5 olas
180 g cukura
90 g miltu
35 g kakao
1 bundža vārīta iebiezināta piena
170 g krējuma siera
Pagatavošana
Vispirms pagatavojiet biskvītu. Atdaliet olu dzeltenumus no baltumiem.
Saputo olu baltumus līdz stingrai masai, pakāpeniski ieberot cukuru. Turpiniet putot, līdz olu dzeltenumi ir iejaukti, pa vienam, nevis visi uzreiz.
Atsevišķi sajauc miltus un kakao un izsijā kopā. Tad pa daļām pievieno sakultajām olām un ar lāpstiņu viegli samaisa maisījumu no augšas uz leju.
Izklāj 24 cm cepšanas paplātes apakšdaļu ar pergamentu, izklāj mīklu un liek uz 40 minūtēm līdz 170 °C sakarsētā cepeškrāsnī.
Atdzesējiet kūku (vislabāk atstājiet to uz dažām stundām atpūsties apgrieztā formā) un sagrieziet to trīs kārtās.
Uz katras kārtas liek krēmu no iebiezināta piena un krēmsiera un salieciet kūku.
Pārējo krēmu uzsmērē pa visu kūkas ārpusi un atstāj ledusskapī uz dažām stundām. Pirms pasniegšanas kūku dekorē ar cepumu drupatām vai kakao pulveri.
Banānu un cepumu kūka ar iebiezināto pienu
Sastāvdaļas
180 g smilšu cepumu
50 g cukura
85 g sviesta
1 burka vārīta iebiezināta piena
2 lieli banāni
480 ml saldā krējuma ar 33 % vai lielāku tauku saturu
3-4 ēdamkarotes pūdercukura
1 tējkarote vaniļas ekstrakta.
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C.
Sasmalcina cepumus smalkās drupatās un samaisa ar cukuru un izkausētu sviestu.
Izklāj maisījumu (23 cm diametrs) apaļā traukā, vienmērīgi izklāj pa dibenu un malām un rūpīgi sablīvē.
Kūku cep 15 minūtes, tad atdzesē.
Izklāj kondensētā piena maisījumu tortes formā un izlīdzina ar lāpstiņu.
Banānus nomizo, sagriež aplīšos un vienā vai trijās kārtās izklāj uz kondensētā piena.
Labi atdzesēto krējumu saputo ar mikseri biezās putās, pievieno pūdercukuru un vaniļas ekstraktu, vēlreiz saputo.
Krēmu bagātīgi uzklāj uz tortes un atstāj ledusskapī uz 1 līdz 2 stundām.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Vēja kūkas jeb profitroli ar iebiezināto pienu. Gatavo uzreiz dubultu porciju!
Ātrā biezpiena kūka ar iebiezināto pienu. + Vēl trīs labas sacepumu receptes