Riekstiņi ar iebiezināto pienu ir kārums, no kura ir teju neiespējami atrauties. Šo cepumu garšu mēs visi atceramies no bērnības. Kas gan var būt gardāks par kārumiem ar iebiezināto pienu?
Bet diemžēl ne visiem ir speciālā formiņa šī kāruma gatavošanai. Izrādās, tā nav problēma!
Padalīsimies ar recepti, kuras īstenošanai nav vajadzīgas nekādas papildu lietas. Turklāt riekstiņus pagatavot ir patiešām ļoti vienkārši!
Sastāvdaļas
Sviests 250 g
2 olas
1,2 – 1,4 glāzes cukura
3 glāzes kviešu miltu
1 tējkarote etiķa
0,5 tējk. sodas
1 šķipsniņa sāls
400 g vārīta iebiezinātā piena
Pagatavošana
Uz zemas uguns izkausē sviestu, pievieno šķipsniņu sāls.
Olas sakuļ ar cukuru un sajauc ar atlikušo sviestu.
Pievieno miltus un ar etiķi dzēstu sodu.
Iejauc mīklu, jaucot tik ilgi, kamēr pārstāj lipt pie rokām.
Mīklai jāizdodas plastiskai, lai no tās varētu izveidot lodītes.
Saveļ nelielas lodītes.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180–200 grādiem un liek cepties, kamēr kļūst skaisti zeltaini brūni.
Ļauj lodītēm atdzist, pēc tam pārgriež uz pusēm un ar tējkarotes palīdzību izņem iekšējo daļu. Pusītes pilda ar iebiezināto pienu.
Ja tev garšo rieksti, vari tos sasmalcināt un sajaukt ar iebiezināto pienu.
Labu apetīti! Ielej sev un draugiem tasīti aromātiskas tējas un baudi mājas cepumu lielisko garšu. Un neaizmirsti padalīties ar šo recepti ar draudzenēm!
Ja pievieno etiķi,cepumi sanāk cietāki.Labāk sodu dzēst citrona sulā.
Ir vēl gardāk,ja tam pildījumam piemaisīsi apceptus,samaltus riekstus,kautvai zemesriekstus !
Vajaga speciālas veidnītes, ar karoti neko neizgrebsi…
Vvajadzīgas speciālas veidnes, ar karoti neko neizgrebsi