You Are Browsing ‘Receptes’ Category

Tējas kliņģerīšu pagatavošanai 1/2 glāzes kausēta sviesta saputo ar 3 olām un 100 g cukura, pievieno 200 g skāba krējuma un tik daudz miltu, lai iznāk bieza mīkla. No mīklas veido mazus kliņģerīšus, pārziež ar sakultu ola, apkaisa ar cukuru un cep mērena karstuma gaiši brūnus. Kliņģe­rīšus var apkaisīt ar magonēm vai sasmalcinātiem riekstiem, konditorejas rotājumiem vai šokolādes gabaliņiem. Ļauj vaļu fantāzijai! ...

Lasīt vairāk

Šī brokastu recepte patiešām varētu būt viena no veselīgākajām pasaulē, jo papildus visiem citiem ieguvumiem palīdz sadedzināt arī liekos tauciņus, normalizējot svaru, un atbrīvoties no organismā uzkrātajiem toksīniem. Sastāvdaļas 2 ēdamkarotes auzu pārslu 300 ml maztauku jogurta 3 žāvētu melno plūmju 1/3 tējkarotes kakao pulvera 1 tējkarote sasmalcinātu linsēklu. Pagatavošana Šīs brokastis vislabāk sagatavot jau vakarā! Melnās plūmes pārlej...

Lasīt vairāk

Vasarai ļoti piestāv ogu un biezpiena ruletītes lavašā – visas sastāvdaļas ir viegli pieejamas, rezultāts gards un nekaitē figūrai! Sastāvdaļas 1 lavašs 300 g maztauku biezpiena 2 olas 150 g ogu pēc vēlēšanās (mēs izmēģinājām mellenes) Saldinātājs – pēc garšas Pagatavošana Biezpienam pievieno 1 olu un olas baltumu, sajauc. Var pievienot nedaudz saldinātāja – cukura, stēvijas vai medus. Izklāj uz galda lavašu un liek uz tā biezpiena...

Lasīt vairāk

Sīpolu ģimene ir krietni kupla un krāsaina. Lai arī esam raduši domāt, ka sīpols ir tikai sīpols, gan garšas ziņā, gan arī no skata tie ir atšķirīgi. Dzeltenie sīpoli. Mums paši pazīstamākie. Tos pievieno zupām, pīrāgu pildījumiem, salātiem un nelielā daudzumā dažādiem ēdieniem garšai. Sarkanie sīpoli. Tajos ir vairāk ēterisko eļļu nekā dzeltenajos, un to garša ir asāka. Sarkanos sīpolus pievieno zivju konserviem un ēdieniem, kur der svaigi...

Lasīt vairāk

Neviens, šķiet, neiebildīs, ja apgalvosim, ka mājas pelmeņi ir ļoti garšīgs ēdiens. Bet to pagatavošana bieži pārvēršas par vselu epopeju, kas aizņem ļoti daudz laika. Protams, var aiziet uz veikalu un nopirkt saldētus pelmeņus, bet tas jau ir stāsts par citu garšu. Tāpēc esam atraduši recepti – kompromisu – slinkos pelmeņus. Tos pagatavot ir daudz ātrāk un vienkāršāk nekā klasiskos, bet garšas ziņā tie ir tikpat labi! Sastāvdaļas 400 g...

Lasīt vairāk

Foto – salakafe.lv Sastāvdaļas 150 g sviesta 100 g cukura 250 g kviešu miltu 1 naža gals sāls Pildīšanai: zemenes vai ķirši, putukrējums, cukurs, 1 glāze ogu sulas, 1 tējkarote želatīna. Pagatavošana Miltus sajauc ar cukuru un sāli. Sviestu ar miltiem saplucina sīkās piciņās. Pieliek olu un labi samīca, izveltnē aptuveni 3-4 mm biezu plāksni un ar glāzi veido aplīšus, tos iespiež mazās, robainās veidnītēs. Cep gaiši brūnus. Atdzesētus pilda...

Lasīt vairāk

Nomazgā 2 saujas ķiršu lapu, liek emaljētā podiņā, aplej ar 1 glāzi auksta ūdens un liek uz lēnas uguns. Kad ūdens sāk vārīties, to nolej, izkāš un izmanto cukura sīrupa pagatavošanai (uz šo daudzumu ņem 1 kg cukura). Kad sīrups gatavs, karstajā masā liek 1 kg pārlasītu un nomazgātu aronijas ogu un, pievienojot 1-2 antonovkas ābolus, vāra līdz gatavībai. ...

Lasīt vairāk

Vidusjūras diēta – brīnumlīdzeklis? Kardiologi uzskata, ka sirdij draudzīgs uzturs ir tā sauktā Vidusjūras diēta, kas 2010. gadā tika ierakstīta UNESCO Cilvēces Kultūras mantojuma sarakstā. Ir veikti lieli pētījumi, kas pierāda neapšaubāmu šīs diētas ievērošanas efektivitāti sirds un asinsvadu slimību riska mazināšanā. Laiku pa laikam izskan dažādi – gan ar zinātniskiem pētījumiem pamatoti, gan ar mītiem apvīti – viedokļi par dažām...

Lasīt vairāk

Pagatavot gardas uzkodas, uz kurām paskatoties vien siekalas saskrien mutē, iespējams arī ļoti diētiskā veidā. Viens no piemēriem – lielisko vistas mafinu recepte. Pievienojot dažādas garšvielas, iespējamas nebeidzamas variācijas, bet visas – veselīgas! Šķir nākamo lapu un uzzini recepti, kuru gatavosi vēl un vēl! ...

Lasīt vairāk

Šis ēdiens ir īpaši sezonāls un piemērots gatavošanai rudenī un ziemā, bet ja pieejami svaigi bumbieri – arī pavasarī. Aukstajā sezonā desertam piestāvēs karstvīns, rudenī – baltvīns un vaniļa, bet pavasara sezonā lieliski iederēsies dzirkstošais vīns. Sastāvdaļas Daudzums: 4 pers. Gatavošanas laiks: 50 min Nomizoti bumbieri – 4 gab. Baltvīns vai sarkanvīns Kanēļa miza – 1 gab. Krustnagliņas – 7 gab. Cukurs – 100 g Citrona...

Lasīt vairāk