Rasols dabā. Salātiņus piknikam piedāvā pavārs Renārs Purmalis

10-07-2019


Pavārs Renārs Purmalis piedāvā īpaši pieskaņotas, mūsdienīgas maltītes piknikam pie dabas.

Sastāvdaļas

300 g jauno kartupeļu

300 g mazo burkānu

150 g izcepta šašlika buntīte ar svaigiem lociņiem

100 g svaigu zaļo zirnīšu

100 g marinētu gurķu

150 g majonēzes

PAGATAVO ARĪ ŠAŠLIKU LIEPZIEDU MARINĀDĒ!

Pagatavošana

1. Novāra veselus jaunos kartupeļus un mazos burkānus. Galvenais ir nepārvārīt. Tos vajag atstāt vēl nedaudz cietus. Kad tie novārīti, pārgriež kartupeļus un burkānus uz pusēm un liek cepties oglēs vai uz grila.

2. Pa to laiku jau izcepto šašliku (te var veiksmīgi izmantot, ja palicis kāds daudzums šašliku pāri) sagriež uz pusēm.

3. Noloba zirņus, sagriež lociņus un marinētos gurķus. Pēc tam visu kārto bļodā.

4. Šī recepte prasa rasolu nemaisīt, bet kārtot skaisti bļodā, pa vidu liekot pāris karotes ar majonēzi, lai ēdot garšas kontrastē un ir jūtama katra sastāvdaļa atsevišķi, bet tajā pašā laikā ir majonēze, kas to visu apvieno.

5. Izbaudi kopā ar Mežpils Saules eilu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠO RASOLA RECEPTI!

“Alus baudītāji nereti pieturas pie vienas vai dažām iecienītākajām alus šķirnēm, taču šobrīd piedāvājums kā pasaulē, tā arī tepat Latvijā, ir ļoti bagātīgs.

Aicinu alu nevērtēt kategorijās labs vai slikts, bet gan atklāt piemērotākās šķirnes dažādām dzīves situācijām, savam noskaņojumam, laikapstākļiem un, protams, arī ēdieniem.

Alus var būtiski mainīt ēdiena garšu un pat izglābt pārsālītu maltīti, tāpat kā katrs ēdiens var akcentēt atšķirīgus viena alus aromātus un pilnībā mainīt priekšstatu par to,” stāsta Mežpils alus someljē Andris Rasiņš.