Ļoti garšīga smilšu mīklas kūciņa ar biezpiena pildījumu un krējuma un iebiezinātā piena glazūru
Sastāvdaļas
8 porcijas
Mīklai
240 g miltu
100 g cukura
100 g sviesta, nedaudz sasildīta
1 paciņa cepamā pulvera (10 g)
Pildījumam
600 g biezpiena
4 olas
150 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
Glazūra
4 ēdamkarotes iebiezinātā piena
6 ēdamkarotes krējuma (ar kaudzīti)
Pagatavošana
Pagatavošanas laiks: 1 stunda 30 minūtes
Mīklas gatavošana: sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri un sviestu. Saberž, lai izveidotos drumstalas.
Liek ledusskapī, kamēr gatavo pildījumu.
Sajauc biezpienu, olas, cukuru un vaniļas cukuru, līdz iegūta viendabīga masa.
Formā ar noņemamām malā ieklāj cepamo papīru. Maliņas ieziež ar sviestu. Formā liek mazliet vairāk par pusi drumstalu mīklas. Izlīdzina, bet nepieblietē.
Virsū lej pildījumu. Pēc tam vienmērīgi pārkaisa ar atlikušo drumstalu mīklu.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 160-170 С grādiem. Cep pīrāgu aptuveni 60 minūtes kārtīgi sakarsētā
cepeškrāsnī.
Pagatavo glazūru: sajauc iebiezināto pienu ar krējumu. Ļoti laba glazūra biezpienmaizei!
Kad biezpienmaizes virsma kļūst zeltaini brūna, izplatās burvīga smarža – laiks to izņemt no cepeškrāsns!
Kamēr glazūra ir karsta, var izveidot skaistu, marmorētu zīmējumu, uzpilinot kausētu šokolādi vai šokolādes sīrupu un ar karotīti uzzīmēt ornamentus.
Var šokolādi haotiski uzpilināt uz glazūras, pēc tam ar zobubirstīti izveidojot rakstus.
Tā kā glazūra vēl ir silta, visi negludumi, kas radušies šajā procesā, paši izlīdzināsies. Rezultātā izveidosies praktiski spoguļgluda virsma.
Gatavo kūku ieliek uz dažām stundām ledusskapī, bet labāk – uz nakti. Pirms pasniegšanas sagriež nelielos gabaliņos.
Labu apetīti!