
Foto – Pixabay
RABARBERU IEVĀRĪJUMS
Salds, bet ar patīkamu skābumiņu – lielisks rabarberu ievārījums plātsmaizēm, desertiem, saldajiem pīrādziņiem.
Sastāvdaļas
1 kg rabarberu kātu
1 kg cukura
Pagatavošana
1․ Novelk virsējo miziņas slāni, rabarberus sagriež nelielos gabaliņsos.
2․ Pārkaisa ar cukuru, samaisa un atstāj uz 12 stundām, lai izdalītos sula.
3․ Liek uz vidējas uguns. Ļauj uzvārīties, pēc tam vāra 5 minūtes uz ļoti mazas uguns. Atstāj atdzesēties 12 stundas.
Neaizmirsti noņemt no virspuses putas!
4․ Atkal vāra 5 minūtes, atstāj atdzist 12 stundas un uzvāra vēl trešo reizi.
5․ Salej karsto rabarberu ievārījumu sterilizētās burkās un aizvāko.
6․ Apgriež burkas otrādi, ietin un atstāj līdz pilnīgai atdzišanai. Pēc tam glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Rīvētās mīklas rabarberu kūka. + Vēl trīs receptes!
Rabarberu želeja ar putukrējumu. + Vēl trīs labas rabarberu gardumu receptes!
Rabarberu kraukšķis. Vislabāk garšo ar vaniļas saldējumu!
Rabarberu pīrāgs no smilšu mīklas. + Vēl piecas lieliskas rabarberu gardumu receptes!