Maiga, gaisīga mīkla un gards pildījums. Pīrādziņus cep cepeškrāsnī, tie izdodas zeltaini brūni un smaržīgi.
Sastāvdaļas mīklai
100 ml ūdens
25 g svaiga rauga
1 ēdamkarote cukura
450–480 g miltu
90 ml + 1 ēdamkarote piena
3 olas
1 tējkarote sāls
60 g sviesta
Sastāvdaļas pildījumam
350 g maltās gaļas
2 sīpoli
1–2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote eļļas + ieziešanai
Sāls, malti melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sajauc siltu ūdeni ar raugu, cukuru un trīs ēdamkarotēm miltu. Pārsedz ar salveti un atstāj siltumā uz 15 minūtēm.
2․ Pievieno siltu pienu, 2 olas un sāli. Rūpīgi izmaisa, Pievieno ūdens peldē izkausētu un atdzēsētu sviestu. Atkal samaisa.
3․ Pa daļām pievieno miltus un iejauc mīkstu mīklu. Liek mīklu bļodā, kas izkaisīta ar miltiem, pārsedz ar salveti un atstāj siltumā uz stundu, pusotru.
4․ Pannā sakarsē sviestu un augu eļļu uz vidējas uguns. Malto gaļu apcep 8–10 minūtes kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem. Samaisa, lai nepaliktu lielāki gabaliņi.
5․ Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, atdzesē.
6․ Mīklu apmīca, sadala nelielās daļās, no katras izveido plakanu plācenīti.
7․ Pildījumu liek uz mīklas aplīšiem un rūpīgi aizlipina maliņas.
8․ Liek pīrādziņus uz pannas, kas ieziesta ar eļļu, ar savienojuma vietu uz leju. Virsu apziež ar olu, kas sakulta ar pienu.
9․ Pīrādziņus cep aptuveni 20 minūtes 200 °С temperatūrā.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Zeltaini kartupeļu pīrādziņi uz pannas. + Pīrāgu pavārgrāmata!
Gaisīgi ievārījuma pīrādziņi. + Vēl desmit pīrādziņu receptes!
Ļoti gardi un plāni kefīra mīklas pīrādziņi. + Vēl piecas labas pīrādziņu receptes
Pīrādziņi ar speķi “Omas klasiskie”. + Vēl desmit labākās pīrādziņu receptes
Pīrādziņi itāļu gaumē ar olīvām un kaltētiem tomātiem. + Vēl trīs pīrādziņu receptes!