Pončiki ar iebiezināto pienu. Viens, divi, gatavs!

10-01-2018

ponchiki1

Mājas pončikus jeb virtuļus nevar salīdzināt ar nopērkamajiem, īpaši tos, kas gatavotus pēc šīs receptes. Nelieli, bet ļoti sātīgi un vienkārši pagatavojami – pončiki uz pannas izdodas ne sliktāk kā friterī!

Eļļā apceptas mīklas bumbiņas sastopamas daudzu tautu virtuvē. Francijā tie ir saldie, ar sezamu apbārstītie kastaņjoli. Uzbeku virtuvē – sāļie bogirsaki. Mīklas bumbiņas var pasniegt kā vienkāršu uzkodu ar mērci vai arī, saldajā variantā, ar tēju vai kafiju.

Sastāvdaļas

500 g kviešu miltu
400 ml iebiezinātā piena
Sāls pēc garšas
0,25 tējk. sodas
2 olas
150 ml augu eļļas cepšanai

Pagatavošana
1. Olas sakuļ ar sāli un sodu. Sajauc ar iebiezināto pienu un lēnām pievieno miltus (tik, cik mīklā “ieiet”)

2. Izrullē mīklu garā desiņā, sagriež nelielos gabaliņos un izveido bumbiņas aptuveni lazdu rieksta lielumā. Apcep eļļā.

3. Pasniedz karstus, pārkaisītus ar pūdercukuru. Izdosies vēl sātīgāki, ja pievienosi nedaudz biezpiena. Pats grūtākais šajā receptē – izveidot pietiekami daudz bumbiņu. Toties izceptas vienā mirklī!

1 komentārs

  1. Linda 14.08.2017 9:19 am - Atbildēt

    Vai tiešām IESPĒJAMS piedalīties lielākajās ASV un Rietumeiropas izlozēs online, neizejot no mājas? Jā! To var darīt šādi: https://goo.gl/ZtvSvi