Plovs, salāti, tefteļi. Piecas receptes, lai superprodukts griķi nekad neapniktu!

01-06-2018

5. Griķu plovs
griki_putra

100 g — 155 kalorijas

Sastāvdaļas
250 g vistas filejas (1 gab.)
1 burkāns
1 sīpols
1 glāze griķu
450 ml ūdens
Olīveļļa
Sāls, garšvielas, dilles pēc garšas

Pagatavošana
1. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos un apcep, ieziežot pannu ar olīveļļu ar papīra dvieļa vai kulinārā spreja palīdzību.

2. Pievieno sīki sagrieztus sīpolus, bet, kad tie nedaudz apcepušies – arī rīvētus burkānus. Visu kopā apcep aptuveni 10 minūtes, neaizmirstot apmaisīt.

3. Griķu putraimus pārlasa, nomazgā un pieber uz pannas.

4. Pievieno siltu ūdeni un sāli. Gatavo uz vidējas uguns bez vāka, kamēr gandrīz viss ūdens iztvaikojis.

5. Pēc tam cieši uzliek vāku un samazina uguni līdz minimālai. Sautē griķu plovu ar vistu uz ļoti mazas uguns 15-17 minūtes. Veselīgs un garšīgs ēdiens gatavs!

Lasīt tālāk: 1 2 3 4 5