Plovs, salāti, tefteļi. Piecas receptes, lai superprodukts griķi nekad neapniktu!

01-06-2018

4. Griķu tefteļi
griki_putra

100 g – 144 kalorijas
Sastāvdaļas
300 g gatavu, vārītu griķu
100 g (1 liels) sīpols
500 g vistas maltās gaļas
1 ola
1 liels burkāns (100 g)
Sāls, pipari pēc garšas
Labāk nepirkt gatavu malto gaļu, bet nopirkt fileju un samalt gaļas mašīnā vai virtuves kombainā pašai – tā būsi droša, ka maltajā gaļā nav lieku tauku un piedevu.

Pagatavošana
1. Iepriekš sagatavotus, atdzesētus griķus liek dziļā bļodā, pierīvē nedaudz sīpola, pievieno malto gaļu un rūpīgi izmaisa. Iesit olu, pievieno piparus, sāli un sajauc.

2. No maltās gaļas pagatavo nelielas olas izmēra bumbiņas.

3. Liek tās panna, pārlej ar ūdeni, pievieno sāli un piparus.

4. Sarīvē burkānus, sīki sagriež sīpolu, liek virsū tefteļiem.

5. Gatavo uz vidējas uguns, maksimums, 30 minūtes.

Lasīt tālāk: 1 2 3 4 5