3. Griķi ar vistas fileju: viss noslēpums mērcē!
100 g – 157 kalorijas
Lieliska pusdienu recepte
Sastāvdaļas
200 g vistas krūtiņas
200 g griķu
2 ēdamkarotes dabīga jogurta
2 tējkarotes sojas mērces
100 ml piena ar zemu tauku saturu
1 sīpols
Zaļumi, sāls un citas garšvielas pēc vēlēšanās
Pagatavošana
1. Novāra griķus.
2. Vistas fileju sagriež vidēji lielos gabaliņos, apcep uz pannas.
3. Kad griķu biezputra gatava, pievieno gredzenos sagrieztus sīpolus, apcep kopā ar fileju, kamēr kļūst zeltaini brūna.
4. Pēc sīpolu pievienošanas gatavo mērci: mazā katliņā sajauc pienu, sojas mērci un jogurtu. Maisot karsē 3-4 minūtes.
5. Uz pannas pievieno mērci un pusglāzi ūdens.
6. Sautē aptuveni 15 minūtes. Pievieno garšvielas. Gatavošanas beigās visu sajauc ar griķiem.
Padoms: cept labāk bez eļļas vai pievienojot tikai nedaudz eļļas.
Sāli arī var nepievienot, jo tas būs mērcē.