2. Salāti ar griķiem
100 g – 82 kalorijas
Sastāvdaļas
150 g griķu putraimu
350-400 ml ūdens
1 ēdamkarote eļļas
Sāls un pipari pēc garšas
½ garā gurķa
1 paprika
200 g tomātu
4-5 pētersīļu zariņu
1 ēdamkarote olīveļļas
Pagatavošana
1. Nomazgā griķus un liek nelielā katliņā. Pievieno ūdeni un ļauj uzvārīties.
2. Vāra 5 minūtes, samazina uguni līdz vidēji mazai un vāra vēl 10-15 minūtes. Ja dod priekšroku mīkstākai biezputrai, atstāj vēl uz dažām minūtēm.
3. Pa to laiku nomazgā un sagriež dārzeņus. Liek tos bļodā, pievieno sāli un piparus. Pārlej ar olīveļļu un pārkaisa ar kapātiem pētersīļiem.
4. Kad griķi būs uzsūkuši visu ūdeni, sajauc ar eļļu, pievieno garšvielas pēc vēlēšanās, liek bļodā.