Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

04-01-2020
Publicitātes foto

Publicitātes foto

Brīvdienu rīti ir ģimenes īpašie mirkļi – sirdssilti, laiski un neatsverami svarīgi. Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju ir tradīcija brīvdienu brokastīs baudīt pankūkas.

Tieši tāpēc Starptautiskajā pankūku dienā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogeri Betiju Kalēju piedāvā recepti ierosmei un jauniem garšu piedzīvojumiem.

Tās derēs gan tiem, kuru rītos jau virmo pankūku smarža, gan tiem, kuri vēl tikai gatavojas šādu brīvdienu tradīciju ieviest savā ģimenē. Šis ir īstais brīdis, lai nobaudītu ierasto ēdienu jaunās garšu niansēs.

Plāno pankūku kūka ar biezpiena citronu krēmu

Sastāvdaļas

1 iepakojums “Dobeles dzirnavnieka” maisījuma “Plānās pankūkas”
900 ml auksta piena
eļļa cepšanai
400 ml saldā krējuma
500 g biezpiena
100 g pūdercukura
1 citrona miziņa
pūdercukurs un ievārījums pasniegšanai

Gatavošana

Pankūku maisījumam pakāpeniski pievieno pienu, nepārtraukti maisot un izmantojot putojamo slotiņu. Gatavo mīklu atpūtina 15 minūtes.

Izmantojot pavisam nedaudz eļļas, sakarsētā pannā izcep 15 plānas pankūkas, līdz tās ir zeltaini brūnas no abām pusēm. Pankūkas atdzesē.

Sāk gatavot pildījumu. Biezpienu izberž caur sietu, lai tas būtu smalkāks.

Saldo krējumu saputo ar pūdercukuru, sakuļot putukrējumu.

Biezpiena masā iecilā putukrējumu, pievieno citrona miziņu un sajauc viendabīgā masā.

Pilda kūku. Uz kūkas šķīvja liek pirmo pankūku, uzsmērējot nedaudz krēma – tā, lai pietiek visām 14 kārtām. Liek virsū nākamo pankūku. Turpina līdz izmantotas visas pankūkas un krēms.

Kūkai ļauj ievilkties vismaz 2 stundas. Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru, izmantojot sietiņu.

Ja vēlas, pasniedz ar ievārījumu un ogām vai augļiem.