Sastāvdaļas
300 g miltu
300 ml ūdens
250 g cieta siera
Augu eļļa cepšanai
Mēs pagatavojām pīrādziņus ar sieru, bet var izvēlēties jebkuru pildījumu pēc savas gaumes, turklāt tas var būt arī ļoti sulīgs – sula neiztecēs.
Mīklu ir ārkārtīgi viegli pagatavot, vajadzīgi tikai nedaudzi produkti. Mīkla izdodas plāna, neplīst, pīrādziņi ir kraukšķīgi.
Šādu mīklu izmanto Ķīnas kulinārijā, to var pagatavot uz priekšu un glabāt ledusskapja saldētavā, pēc tam atsaldēt un likt lietā!
Pagatavošana
Bļodiņā iesijā 300 g (proporcijas jāievēro precīzi!) miltu, ūdenim ļauj uzvirst un tūlīt pielej miltiem.
Sāk maisīt mīklu ar karoti, pēc tam ar rokām. Gatavo mīklu pārklāj ar salveti un atstāj uz 30 minūtēm.
Pēc tam mīklu sagriež gabaliņos un katru uz miltiem pārkaisītas virsmas izrullē plānā plācenītī.
Uz vienas aplīša puses liek rīvētu sieru, pārsedz ar otru pusīti, nogriež lieko un ar dakšiņas palīdzību nostiprina maliņas.
Apcep augu eļļā līdz zeltaini brūni.
Labu apetīti!