
Ekrānuzņēmums
Bieza tomātu mērce ar malto gaļu lieliski sader ar makaroniem.
Pagatavošanas laiks
Kopā 50 min.
Aktīvais (nepieciešama jūsu līdzdalība) 25 min.
Porciju skaits 4
Sastāvdaļas
Sīpoli 1 gab.
Tomāti savā sulā 800 g
Selerijas 2 kātiņi
Burkāni 1 gab.
Ķiploki 3 daiviņas
Augu eļļa 2-3 ēd.k.
Sāls 1½ tējk.
Tomātu pasta 2 ēd.k. karotes
Cūkgaļas un liellopa gaļas maltā gaļa 500 g
Kaltēts timiāns 1 tējk.
Makaroni gliemežvāki 250 g
Parmezāns vai cits cietais siers pēc garšas
Pagatavošana
1․ Sīpolu, tomātus un seleriju sagriež mazos gabaliņos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Ķiplokus izspiež caur presi.
2․ Pannā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievieno sīpolu, burkānus un seleriju. Apkaisiet ar tējkaroti sāls un, bieži maisot, cepiet 5 minūtes.
3․ Iemet ķiplokus un sautē vēl minūti, pēc tam vēl minūti pievieno tomātu pastu.
4․ Ievietojiet pannā malto gaļu. Gatavojiet visu kopā vēl 5 minūtes, ar lāpstiņu saberžot lielus gabaliņus.
5․ Pievieno tomātus ar to sulu, timiānu un vēl pusi tējkarotes sāls.
6․ Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu, pārklāj ar vāku un atstāj uz aptuveni stundu. Ik pa laikam samaisa. Nedaudz atdzesē.
7․ Makaronus vāra sālītā ūdenī apmēram 8 minūtes – precīzu laiku skatīt uz iepakojuma. Nokāš un nedaudz atdzesē.
8․ Pildiet makaronus ar mērci un ievietojiet ietaukotā formā. Pārējo mērci izliek starp makaroniem. Virsū pārkaisa nedaudz siera.
9․ Liek aptuveni uz 15 minūtēm uz 200°C temperatūrā sakarsētā cepeškrāsnī.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Superātrie makaroni ar malto gaļu un sieru. + Vēl piecas makaronu ēdienu receptes!
Makaroni jeb pasta nekad neapniks: astoņas lieliskas mērces receptes
Slavenie makaroni flotes gaumē. + Makaronu ēdienu pavārgrāmata!
Šodien pusdienās – makaronu sacepums ar sēnēm. + Vēl piecas lieliskas receptes!
Gardais makaronu sacepums ar olām un sieru. + Vēl piecas sacepumu idejas
Mājas spageti mērce ziemas krājumiem. + Piecas makaronu ēdienu receptes!
Asā itāļu tomātu mērce ar baziliku. + Vēl trīs tomātu mērces receptes!