Sastāvdaļas
4 lieli kartupeļi ar biezu mizu
8 gabaliņi bekona vai krūtiņas
1 glāze krējuma
1/2 glāzes piena
50 g sviesta
1/2 tējkarotes sāls
1/2 tējkarotes maltu piparu
1 glāze rīvēta, asa siera
8 zaļie lociņi
Pagatavošana
Laiks 1,5 stundas
Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
Kad krāsns karsta, tajā ieliek nomazgātus kartupeļus un cep 1 stundu. Kartupeļus nevajag tīrīt, sabakstīt ar dakšiņu vai ietīt folijā.
Kamēr kartupeļi cepas, bekonu apcep uz vidējas uguns, līdz kļūst viegli brūns. Liek uz papīra dvieļa, kas uzsūks liekos taukus. Sagriež gabaliņos.
Izņem kartupeļus no cepeškrāsns un 10 minūtes atdzesē.
Pārgriež šķērsām divās daļās, izņem mīkstumu, atstājot aptuveni 0.5 cm pie mizas, mīkstumu liek bļodā.
Pievieno krējumu, pienu, sviestu, sāli un piparus, pusi siera, pusi bekona un pusi sasmalcināto lociņu.
Sakuļ ar mikseri vai dakšiņu līdz biezeņa konsistencei.
Pildījumu liek atpakaļ kartupeļu “čaulās”. Pārkaisa ar atlikušo sieru.
Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes. Izņem un rotā ar atlikušajiem lociņiem un bekonu. Var uzlikt virsū arī pa karotei krējuma.