Pikantie brokoļu salāti. Lieliski sader ar grilētu gaļu!

13-04-2018

brokoli


Brokoļu salātus var pasniegt kopā ar jebkuru gaļas ēdienu, jo īpaši grilētu, bet tie var būt arī viegla uzkoda vai pietiekami sātīgas vakariņas – atceries, ka olīvas ir visai barojošs produkts.

Sastāvdaļas
500 g brokoļu
150 g olīvu
1 paprika
2 ēdamkarotes vīna etiķa
20 ml olīveļļas
Sāls

Pagatavošana
Brokoļus sadala ziedkopās un uz 3 minūtēm iegremdē verdošā ūdenī.

Noņem no uguns, nokāš caurdurī, pārlej ar aukstu ūdeni, lai atdzistu.

Brokoļiem pievieno sīki sagrieztu papriku un uz pusēm sagrieztas olīvas.

Olīveļļu sajauc ar etiķu un piejauc salātiem.

Pirms pasniegšanas ļauj ievilkties aptuveni 5 minūtes.

Labu apetīti!