Sastāvdaļas 3l burkai
Tomāti
Ķiploki
1,5 l ūdens
2 ēdamkarotes sāls
0,5 glāzes cukura
1 ēdamkarote 70% etiķa
Pagatavošana
Lai pagatavotu “Apsnigušos tomātus”, vajadzīgi ķiploki, tomāti, ūdens, sāls, cukurs, etiķis un burka.
Vispirms sagatavo burku un vāciņu – izmazgā ar sodu un izskalo ar verdošu ūdeni
Tomātus vietumis sadursta ar zobu bakstāmo, lai marināde iekļūtu iekšpusē.
Tīrus tomātus sakārto sausā burkā līdz tās kakliņam, uz 15 minūtēm pārlej ar verdošu ūdeni, piesedz ar
vāciņu.
Ķiplokus sarīvē uz smalkas vai rupjas rīves – tie veidos “sniegu”.
Sagatavo vajadzīgo daudzumu marinādes, pievieno sāli un cukuru, ļauj uzvārīties, noņem no uguns, pielej etiķi.
Ūdeni no tomātiem rūpīgi nolej, virsū uzber rīvētos ķiplokus un pārlej ar marinādi.
Aizvāko, apgriež otrādi un ietin segā līdz atdzišanai.
VĒL PIECAS TOMĀTU KONSERVĒŠANAS RECEPTES!
Tomātu sula bez sulu spiedes un blendera ziemai
Tomāti ar eļļu un sīpoliem ziemai. + Vēl piecas labas marinētu tomātu receptes!
Tomāti savā sulā – divas receptes
Slinkie kāposti tomātu sulā. + Vēl trīs konservētu kāpostu receptes!
Ātri marinēti tomātiņi ar ķiplokiem. + Vēl trīs ātro marinējumu receptes!
Paldies , liekas labs,izmēģināšu!