Sastāvdaļas
4 kg gurķu
1 glāze cukura
3 ēdamkarotes sāls
1 glāze 9% etiķa
1 augu eļļas
1 tējkarote maltu melno piparu
1 tējkarote maltu čili piparu
2 ēdamkarote sauso sinepju
2 ēdamkarotes ķiploku
Pagatavošana
Marinādei visu apvieno un sajauc.
Gurķus sagriež vai nu ripiņās vai gareniski 6-8 daļās, kā labāk tīk.
Sajauc gurķus ar marinādi. Pagaida 2 stundas, ik pēc 30 minūtēm samaisot.
Ļauj uzvārīties un karsē, kamēr gurķi maina krāsu.
Uzreiz liek burkās un aizvāko. Ietin segā, līdz atdzisuši.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Pikanti marinēti gurķīši. Izvēlies – ēšanai tūlīt vai ziemas krājumiem!
Ļoti kraukšķīgi marinēti gurķīši ar citronskābi. + Vēl vienpadsmit receptes!
Marinētu gurķu salāti ziemai ar ābolu etiķi un diļļu sēklām
Marinēti gurķi bez sterilizācijas. Šī recepte ir īsts atradums!