Pikanti marinēti gurķīši “Pipariņš”. + Marinējumu pavārgrāmata!

29-10-2020

Sastāvdaļas
4 kg gurķu

1 glāze cukura

3 ēdamkarotes sāls

1 glāze 9% etiķa

1 augu eļļas

1 tējkarote maltu melno piparu

1 tējkarote maltu čili piparu

2 ēdamkarote sauso sinepju

2 ēdamkarotes ķiploku

Pagatavošana

Marinādei visu apvieno un sajauc.

Gurķus sagriež vai nu ripiņās vai gareniski 6-8 daļās, kā labāk tīk.

Sajauc gurķus ar marinādi. Pagaida 2 stundas, ik pēc 30 minūtēm samaisot.

Ļauj uzvārīties un karsē, kamēr gurķi maina krāsu.

Uzreiz liek burkās un aizvāko. Ietin segā, līdz atdzisuši.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Pikanti marinēti gurķīši. Izvēlies – ēšanai tūlīt vai ziemas krājumiem!

Ļoti kraukšķīgi marinēti gurķīši ar citronskābi. + Vēl vienpadsmit receptes!

Marinētu gurķu salāti ziemai ar ābolu etiķi un diļļu sēklām

Marinēti gurķi bez sterilizācijas. Šī recepte ir īsts atradums!