Koša, ļoti aromātiska uzkoda ar pikantām notīm.
Sastāvdaļas
1 kg baklažānu
150 ml augu eļļas
1 tējkarote sāls
150 g paprikas
150 g sīpolu
1 čili pipars
350 g burkānu
Daži pētersīļa zariņi
Puspušķītis kinzas
80 ml 9% etiķa
50 g cukura
Korejiešu burkānu piedeva
Pagatavošana
1․ Baklažāniem nogriež galiņus. Sagriež garenos, plānos gabaliņos. Ja baklažāni ir lieli, vispirms pārgriež perpendikulāri garumam uz pusēm.
2․ Apcep augu eļļā zeltaini brūnus. Liek uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu. Pārkaisa ar sāli.
3․ Papriku sagriež salmiņos, sīpolus un aso piparu – pusgredzenos.
4․ Burkānus sarīvē uz korejiešu burkānu rīves. Ķiplokus izspiež caur spiedi. Zaļumus sakapā.
5․ Bļodā sajauc visus dārzeņus, izņemot baklažānus, zaļumus, etiķi, cukuru un korejiešu burkānu garšvielu.
6․ Pievieno baklažānus un vēlreiz samaisa. Atstāj uz 1–2 stundām.
7․ Salātus liek 3 tīrās 500 ml tilpuma burciņās. Pielej arī šķidrumu, kas izdalījies no dārzeņiem. Piesedz ar vāciņiem,
8․ Lielā katlā ieklāj dvieli, virsū liek tajā burkas. Ielej ūdeni tā, lai sniegtos aptuveni līdz burku pleciņiem.
9․ Kad ūdens katlā uzvārījies, salātus sterilizē 20 minūtes.
10․ Aizvāko, apgriež otrādi, ietin segā. Pilnībā atdzisušus salātus glabā vēsā vietā.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Ugunīgi korejiešu gurķi ziemas krājumiem. + Vēl trīs pikantas receptes!
Pikanta gurķu un burkānu uzkoda korejiešu gaumē. Arī ziemas krājumiem
Korejiešu tomāti. Arī korejiešu kāpostu un kabaču receptes!
Bietītes korejiešu gaumē var kļūt par tavu meistarstiķi! + Vēl trīs korejiešu dārzeņu receptes
Korejiešu kabacīši. + Bietes, kāposti un gurķi korejiešu gaumē – nikni!