Viegli un neparasti salāti lieliski papildina gaļas vai zivs ēdienus.
Sastāvdaļas
3 jauni kabacīši
4 daiviņas ķiploka
2 ēdamkarotes olīveļļas
1 tējkarote cukura
Ceturtdaļa asā pipara
2 ēdamkarotes sojas mērces
Pagatavošana
1․ Kabačus sagriež garās, tievās strēmelēs, ķiplokus – mazos gabaliņos.
2․ Uz pannas minūti eļļā minūti apcep ķiplokus, tad izņem tos ārā.
3․ Pievieno cukuru, sasmalcinātu aso piparu un kabačus.
4․ Visas sastāvdaļas apcep, pastāvīgi maisot, aptuveni 2–3 minūtes.
5․ Pārlej sojas mērci, samaisa, noņem no uguns un atstāj ar vāku uz 10 minūtēm.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!
Kabaču salāti ar rīsiem ziemas krājumiem. + Kabaču pavārgrāmata!
Tunča salāti uz lapu šķīvīšiem. + Vēl piecas lieliskas tunča salātu receptes!
Peru salāti ar kartupeļiem un vistu. Labas pusdienas vai vakariņas!
Laša salāti ar kivi. + Vēl piecas pavasarīgas receptes
Vītinātu tomātu un mocarellas siera salāti. + Salātu pavārgrāmata!