Kartupeļu ēdienus latvieši vienmēr cēluši godā. Un pilnīgi pamatoti, jo ēdieni no šī dārzeņa lieliski sader ar jebkuriem salātiem, gaļu, zivīm.
Piedāvājam jaunu un neparastu ceptu kartupeļu ēdiena recepti. Šī ēdiena “rozīnīte” ir pikantā marināde ar ķiplociņu, sojas mērci un medu, kas piešķir kartupeļiem kraukšķīgu, zeltainu garoziņu.
Sastāvdaļas
1 kg kartupeļu
2 ēdamkarotes sojas mērces
2 ēdamkarotes augu eļļas
3 ēdamkarotes ne īpaši asu sinepju (var graudu)
1 ēdamkarote ziedu medus
4–5 daiviņas ķiploku
Garšaugi pēc vēlēšanās (oregano, baziliks, majorāns)
Sāls pēc garšas
VĒL 11 KARTUPEĻU ĒDIENU RECEPTES
Pagatavošana
Kartupeļus rūpīgi nomazgā ar birsti, liek veselus katlā, pārlej ar ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, pieber nedaudz sāls un vāra uz vidējas uguns, līdz pusgatavi.
Ūdeni nolej, ļauj kartupeļiem nedaudz atdzist.
Pagatavo sojas marinādi: bļodiņā sajauc sojas mērci, medu, sinepes, kaltētus garšaugus, saspiestus ķiplokus un augu eļļu. Sāli pievienot nevajag, jo sojas mērce jau ir sāļa, kā arī kartupeļi vārīti sālsūdenī.
Attiecībā uz medu jāņem vērā, ka griķu ziedu medum ir ļoti izteikta garša, kas var nomākt visas citas sastāvdaļas. Ja tev negaršo marināde ar medu, var bez tā iztikt.
Kartupeļus nemizojot sagriež daiviņās un liek bļodiņā ar marinādi. Ļauj ievilkties.
Pannu viegli iezied ar eļļu un liec uz tās kartupeļus. Cel 200 grādu temperatūrā, kamēr izveidojas zeltaina garoziņa.
Daiviņās ceptus kartupeļus var apsniegt kā patstāvīgu ēdienu kopā ar krējuma, siera vai jebkura cita mērce. Ar minimālu ieguldījumu izdosies sātīgs ēdiens ar izsmalcinātu garšu!
Ja recepte iepatikās, padalies arī ar draugiem!