Pikantais svaigu garšaugu sviestiņš. Pagatavo mājās!

10-02-2019

sviests_garsaugi

Ļoti garšīgs sviests ar majorānu, baziliku, pētersīļiem un ķiplokiem! Lieliski garšo kopā ar kartupeļiem, gaļu vai citiem ēdieniem.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes
Sarežģītība: vienkārši

Sastāvdaļas
Sauja bazilika lapiņu

Sauja pētersīļu lapiņu

Sauja majorāna lapiņu

300 g sviesta

Pustējkarote sāls

2 daiviņas ķiploku

Pagatavošana

1. Visus garšaugus rūpīgi noskalo.

2. Visu sīki sasmalcina.

3. Uz rupjas rīves sarīvē nedaudz sasildītu sviesta.

4. Pievieno sviestam zaļumus un sāli.

5. Pēc tam pieliek caur presi izspiestus ķiplokus, rūpīgi samaisa.

6. Sagatavoto sviestu liek uz liela folijas gabala, ietin un liek saldētavā uz 15 minūtēm.

Labu apetīti!