Asā mērcīte lieliski papildina zivs, gaļas un ceptu dārzeņu ēdienus. Var glabāt ledusskapī slēgtā traukā 7 – 10 dienas.
Sastāvdaļas
2 daiviņas ķiploka
¹⁄₂ tējkarote maltu melno piparu
¹⁄₄ tējkarote sāls
1 glāze grieķu jogurta
2 ēdamkarotes galda mārrutku
Pagatavošana
1․ Blenderī sasmalcina ķiplokus kopā ar sāli un pipariem.
2․ Pievieno jogurtu un mārrutkus, vēlreiz sakuļ.
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĒRČU RECEPTES!
Vistas fileja pašgatavotā ananasu mērcē. + Vēl desmit idejas vistas gaļas ēdieniem!
Ceps lasis rozīņu mērcē. + Vēl piecas receptes ar lasīti!
Mārrutku mērce ziemas krājumiem. + Vēl piecas lieliskas mērces!
Zemeņu un magoņu mērce salātiem. + Mērču pavārgrāmata!
Adžika ar āboliem. Oriģināla pašgatavotas mērces recepte
Harisa – ugunīgi austrumnieciska mērcīte. + Vēl piecas labas mērču receptes!
Universāla salātu mērcīte franču gaumē. + Vēl piecas receptes!