Kādus augus izvēlēties?
Audzēšanai uz balkona un iekštelpās būs piemēroti dažādi garšaugi un dārzeņi, piemēram, baziliks, estragons, izops, melisa, dažādas piparmētras, raudene, rozmarīns, salvija, kressalāti, selerijas, pētersīļi, ķiršu tomātiņi, paprika, čili pipari, zemenes, gurķi u.c.. Kā arī puķes – begonijas, pelargonijas, fuksijas, atraitnītes, balzamīnes, alises, petūnijas u.c.
Baziliks labprāt augs saulainos apstākļos. Labākais laiks tā sēšanai ir aprīļa sākums vai vidus. Lai baziliks ātri un veiksmīgi sadīgtu, gaisa temperatūrai līdz pat 28°C. Lai baziliks veidotos kupls, tam vajadzētu kniebt galotnes, lai aizkavētu tā ziedēšanu un palielinātu ražu.
Lai čili pipari pilnībā nobriestu, tiem būtu vajadzīgas apmēram 70-80 dienas. Tos sēj ne dziļāk par 1 cm, nelielos podos, irdenā, auglīgā augsnē. Tiem patiks saules gaisma, bet istabas temperatūrai nevajadzētu būt zemākai par 20°C.
Ķiršu tomātiņus vislabāk ir sēt ne ātrāk kā februārī. Sēkliņas sēj mitrā, siltā un irdenā augsnē, trauku var pārklāt ar plēvi, lai saglabātu mitru klimatu. Ja gaisa temperatūra būs līdz 28°C, sēkliņas sadīgs jau 7-9 dienās un pēc 2 nedēļām dīgstus varēs izpiķēt ar barības vielām bagātīgā augsnē. Stādus novieto gaišā, siltā telpā, regulāri laista un mēslo, līdz tas zied un sāk ražot augļus.