Šā ēdiena pamatā ir kartupeļu biezenis, kas lieliski sader ar putna gaļu, avokado un olām.
Sastāvdaļas
800–900 g kartupeļu
60 ml olīveļļas
2-3 čili pipari
Sāls pēc garšas
1 avokado
350–400 g vārītas vistas filejas
1 sīpols
Majonēze pēc garšas
2–3 vārītas olas
Pagatavošana
1․ Kartupeļus novāra līdz gatavībai sālsūdenī 20–30 minūtes. Viegli atdzesē, nomizo un sablendē.
2․ Sajauc kartupeļus ar elļu, sasmalcinātu čili, sāli un maltiem pipariem.
Čili vietā derēs jebkura asa mērce pēc vēlēšanās.
3․ Vistas fileju un sīpolus sasmalcina. Sajauc ar majonēzi, sāli un pipariem. Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
4․ Šķīvī liek pusi biezeņa, virsū – avokado šķēlītes un vistu. Pārsedz ar atlikušo biezeni un izlīdzina.
Salātus var uzreiz kārtot porcijās.
5․ Virsū kaisa sasmalcinātas olas, sāli un uzliek nedaudz majonēzes.
Labu apetīti!
IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES
Kartupeļu salāti ar sālītu gurķīti. + Vēl desmit labas salātu receptes!
Ātrie kartupeļu salāti. + Vēl trīs kartupeļu salātu receptes!
Gardie kartupeļu salāti ar gurķiem un tītara krūtiņu
Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!