Peru salāti ar kartupeļiem un vistu. Labas pusdienas vai vakariņas!

22-04-2021

Šā ēdiena pamatā ir kartupeļu biezenis, kas lieliski sader ar putna gaļu, avokado un olām.

Sastāvdaļas

800–900 g kartupeļu

60 ml olīveļļas

2-3 čili pipari

Sāls pēc garšas

1 avokado

350–400 g vārītas vistas filejas

1 sīpols

Majonēze pēc garšas

2–3 vārītas olas

Pagatavošana

1․ Kartupeļus novāra līdz gatavībai sālsūdenī 20–30 minūtes. Viegli atdzesē, nomizo un sablendē.

2․ Sajauc kartupeļus ar elļu, sasmalcinātu čili, sāli un maltiem pipariem.

Čili vietā derēs jebkura asa mērce pēc vēlēšanās.

3․ Vistas fileju un sīpolus sasmalcina. Sajauc ar majonēzi, sāli un pipariem. Avokado nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.

4․ Šķīvī liek pusi biezeņa, virsū – avokado šķēlītes un vistu. Pārsedz ar atlikušo biezeni un izlīdzina.

Salātus var uzreiz kārtot porcijās.

5․ Virsū kaisa sasmalcinātas olas, sāli un uzliek nedaudz majonēzes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

Kartupeļu salāti ar sālītu gurķīti. + Vēl desmit labas salātu receptes!

Ātrie kartupeļu salāti. + Vēl trīs kartupeļu salātu receptes!

Gardie kartupeļu salāti ar gurķiem un tītara krūtiņu

Kartupeļu salāti ar kūpinātu lasīti. Mmm, kāda recepte!