Pērļu grūbu plovs ar krāsainiem dārzeņiem, mellenēm un riekstiem. Neparasti!

01-11-2024

grubas

Ar mellenēm un ciedru riekstiem sajauktas pilngraudu miežu grūbas veido neparastu un garšīgu kombināciju. Kopā ar aromātiskiem svaigiem dārzeņiem tās izskatās tikpat labi kā garšo.




SASTĀVDAĻAS

4 porcijas

Sagatavošana 10 minūtes

Termiskā apstrāde 30 minūtes



Katrā porcijā ir • 59kkal • 16g proteīna • 79g ogļhidrātu, no tiem 17g cukuru • 22g tauku, no tiem 3g piesātinātu • 6g
šķiedrvielu

200g pērļu grūbu

1 lauru lapa

300g puravu

3 selerijas kāti

3 ēdamkarotes olīveļļas

250g spinātu

1 ķiploka daiviņa, saspiesta

50g ciedru riekstu

70g kaltētu melleņu




ALTERNATĪVAS SASTĀVDAĻAS
• Pārmaiņai sajauciet brūnos rīsus un pērļu grūbas, tiem ir līdzīgas ūdens uzsūkšanas spējas un vārīšanas laiks. Citas plovam piemērotas rīsu šķirnes ir sarkanie Camargue rīsi vai savvaļas rīsi.

• Kaltēto melleņu vietā pievienojiet tumšās vai gaišās rozīnes, bet ciedru riekstu vietā – saulespuķu sēkliņas.

• Garšīga alternatīva spinātiem ir jaunie rāceņi. 400 g mazu rāceņu sagriež plānās šķēlītēs un apcep olīveļļā 3. solī kopā ar ciedru riekstiem un ķiploku.

PAGATAVOŠANA

1. Pērļu grūbas ieber lielā katlā kopā ar lauru lapu un pielej 600ml vāroša ūdens. Ļauj uzvārīties, vienreiz apmaisa, samazina karstumu, daļēji apsedz katlu un vāra 25 minūtes vai kamēr ūdens uzsūcies un pērļu grūbas mīkstas.

2. Paralēli plānās šķēlītēs sagriež puravus un selerijas. Pannā uz lielas uguns sakarsē 2 ēdamkarotes eļļas. Pievieno puravus un selerijas un cep, bieži maisot, 5 minūtes vai kamēr dārzeņi gatavi. Iemaisa vārītās grūbas un pievieno garšvielas pēc vēlēšanās.

3. Pannā ielej atlikušo 1 ēdamkaroti eļļas. Pievieno spinātus un cep uz vidējas uguns 3 minūtes vai kamēr sarāvušies. Pieliek ķiplokus, ciedru riekstus un kaltētās dzērvenes un cep 1 minūti. Izņem lauru lapu un grūbas sadala uz četriem šķīvjiem. Virsū liek spinātus, mellenes un ciedru riekstus un pasniedz.

PADOMI
Ja jums nav ķiploku spiedes, ķiplokus nomizo, saspiež daiviņu plakanu ar liela naža plato daļu un pēc tam sakapā. Tas, vai ķiploks ir saspiests, sakapāts vai sagriezts šķēlītēs, ietekmē gatavā ēdiena garšu. Saspiestam ķiplokam ir visintensīvākais aromāts.

PĒRĻU MIEŽU GRŪBAS
Graudaugu saimei piederošajos pērļu miežos ir daudz barības vielu, tostarp B vitamīnu un folātu, kas palīdz producēt veselīgus sarkanos asinsķermenīšus un novērst dzelzs deficīta anēmiju. Pērļu miežos arī ir šķīstošas diētiskās šķiedrvielas, kas efektīvi pazemina holesterīna līmeni.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES!

Plovs ar vistiņu ķirbī. + Vēl piecas rudens topa receptes!

Plovs, salāti, tefteļi. Piecas receptes, lai superprodukts griķi nekad neapniktu!

Pikantais plovs ar šķiņķi, ogām un riekstiem. + Veģetārais variants